0487/99.14.51 info@tuinwerken-bart.be

Gazonaanleg & klepelmaaien

Als trotse tuinprofessionals in Mechelen en omstreken zetten wij ons in voor het creëren van prachtige, groene gazons en het onderhouden ervan.

Ons doel? Het leveren van resultaten die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook duurzaam en ecologisch verantwoord.

Gazonaanleg is meer dan alleen het zaaien van graszaad. Het is een kunst waarbij de bodem, het klimaat en uw persoonlijke wensen samenkomen.

Klepelmaaien, daarentegen, is essentieel voor diegenen die willen genieten van een gezond en goed onderhouden terrein, vooral in gebieden met wilder groen.

Met onze gespecialiseerde apparatuur en ervaring zorgen wij ervoor dat elk stuk grond zijn volledige potentieel bereikt.

Wat is gazonaanleg?

Gazonaanleg is het proces waarbij een nieuw gazon wordt gecreëerd, van de voorbereiding van de grond tot het zaaien van het gras of het plaatsen van grasmatten en het eerste onderhoud.

Voordelen van professionele gazonaanleg door Tuinwerken Bart:

 • Expertise: Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat we de beste grasvariëteit kiezen voor uw specifieke locatie en behoeften.
 • Kwaliteitsgarantie: We gebruiken enkel topkwaliteit zaden en materialen voor een optimaal resultaat.
 • Duurzaamheid: Door de juiste voorbereiding en aanpak zorgen we voor een gazon dat de tand des tijds kan doorstaan en ecologisch verantwoord is.

Wat is klepelmaaien en waarom is het belangrijk?

Klepelmaaien is een gespecialiseerde maaitechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een klepelmaaier, een machine uitgerust met draaiende hamers of ‘klepels’ die het materiaal versnipperen.

Deze methode is bijzonder effectief voor het maaien van dikker en wilder terrein zoals braakliggende terreinen, wegbermen, weilanden en bouwgronden.

Klepelmaaien is essentieel voor het beheersen van overwoekering en het behouden van een net en verzorgd terrein.

Voordelen van klepelmaaien door Tuinwerken Bart:

 • Efficiëntie: Onze geavanceerde klepelmaaiers kunnen snel grote gebieden behandelen, waardoor u tijd en energie bespaart.
 • Veelzijdigheid: Klepelmaaien is geschikt voor een reeks terreinen, van licht overwoekerde gazons tot dichte vegetatie.
 • Ecologisch: Het versnipperde materiaal dient als natuurlijke mulch, wat helpt vocht vast te houden en de bodem te verrijken.

Wanneer en waarom klepelmaaien inzetten?

Klepelmaaien is ideaal wanneer u te maken heeft met:

 • Dichte vegetatie: Waar traditionele maaiers kunnen vastlopen, gaat de klepelmaaier moeiteloos door dichte vegetatie.
 • Braakliggende terreinen: Voorkom overwoekering en houd uw terrein in optimale staat.
 • Natuurgebieden: Beheer natuurlijke habitats en stimuleer biodiversiteit door regelmatig klepelmaaien.
  Gazonaanleg
  Gazonaanleg
  Gazonaanleg